Våga börja för att bli bra..

2

img_3453Hej alla härliga,

För några dagar sedan, satte jag mig ned framför datorn för att skriva mitt första riktiga inlägg. Just denna dag ville inte tekniken vara med mig, jag som var så taggad och hade så mycket idéer i mitt huvud. Ja, jag är inte bra på att skriva ner saker, skärpning här. Men besvikelsen var stor, kände mig som i skolan när läraren kom in med en hög vagn med en tjock-tv på. Vi skulle få titta på film (inte vanlig på 70-talet) Jubel!! Läraren började trycka på diverse knappar, men inget hände och tillslut gav hon upp. -Nej tekniken fungerar inte idag, ta upp era matteböcker! hör jag att hon säger någonstans bakom alla suckar. Vissa förstår säkert besvikelsen över Tv kontra Matte! Och nu någon dag senare sitter jag här och ska skriva igen, och vad händer…jo, den där tjat rösten börjar! Den där tjat tanten som sitter på min högra axel, oftast därifrån rösten kommer.  -Du har ju aldrig gjort det här förut, -Inte kan väl du!. Detta pågick ett tag, och tillslut var jag tvungen att säga till tanten på axeln. -Sluta! Jag måste våga börja för att bli bra och växa med uppgiften. Jag tog fram mina affirmationer som jag lyckats glömma för en stund i ältandet med tjattanten. Och i de flesta stunder tycker jag att det hjälper, förutsatt att jag har använt dem ett tag. Affirmationer är positiva påstående som du ger dig själv, för att få bort negativt tänkande. De ska vara nedskrivna i presens och du ska inte ha med några som helst negationer såsom inte/inget osv. Affirmationerna säger du sedan till dig själv några ggr/dag, skriv på en lapp att ha i fickan eller på ställen du ofta går förbi, kanske badrumsspegeln. Eller varför inte spela in på mobilen, den är ju alltid med eller hur? Nedan ser du några förslag på affirmationer jag använt mig av.

 • Jag klarar det jag företar mig
 • Jag är kreativ
 • Jag har fokus och tror på mina drömmar
 • Jag gör mitt bästa varje dag.

Har du något du skulle vilja göra, men kanske inte riktigt vågar? Eller har du gjort något du aldrig trott du skulle klara?

Våga börja för att bli bra, ta små “babysteps”

Var rädda om er och var snälla mot er själva!

Havslilja

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Carro den

  Jättefint inlägg! Precis vad jag behövde läsa själv för att få en liten knuff att sätta igång min egen blogg. Tack! 🙂

  • havslilja den

   Tack! Lycka till, börja där du står..:)

Lämna en tanke