Tilltro…

0

Vad känner du när du ser och hör ord tilltro? Att ha tilltro till något oavsett vad gäller! Jag förknippar oftast ordet till min egna förmåga, att tro på sig själv, att klara av uppgifter i arbetslivet, att göra det där man alltid drömt om etc. Rätta mig om jag tänker fel☺️Är det inte så att Tilltro hänger starkt ihop med den egna självkänslan. Har man ingen självkänsla, så är det dåligt med tilltro till sin egen förmåga.

Att ha god självkänsla påverkar så mycket i livet. Hur vi är mot oss själva och andra vi möter i livet. På arbetsplatsen, inom familjen/vänner, överallt där möten sker. Jag får känslan av att tex. otrevliga människor i kassakön ofta lider utav dålig självkänsla. Bristen på självkänsla har lett till en djupt rotad bitterhet. Jag tror att när människor har nått detta stadium Är det väldigt svårt att hitta tillbaka och arbeta upp en god självkänsla.

Dessa människor har totalt tappat tilltron till sin omgivning och sig själva. Allt är någon annans fel! ofta ser de inte ens själva att de behöver hjälp.

Önskar att det fanns någon slags varningssignal när någon är på väg in i bitterhet. Vill inte ens att (om jag har någon) mina ovänner ska hamna i detta stadium?

Så vad kan man göra? Alla är värda att arbeta på sin självkänsla och det dagligen! Det är en färskvara, som behöver tillsyn dagligen, så ge dig själv en stund varje dag och arbeta på din självkänsla/tilltro till din förmåga. Och Du ta våra kära änglar till hjälp och ha tilltro?för jag är övertygad om att de liksom jag tycker att Du är så värd den bästa självkänslan och tilltro -Att Du Kan?

Tips på uppbyggnad av självkänslan:

 • Fråga andra vilka positiva sidor du har och fundera själv på vad du! Tycker du har för positiva sidor/talanger?
 • Skriv i en “Tacksamhetsbok” varje kväll, vad har du just nu i ditt liv som du är tacksam för i smått och stort.
 • Fundera, skriv ned och Tacka dig själv för saker du gjort dagligen som var bra! Kan vara så enkelt som att du höll upp dörren för en främling och gav av ditt fina leende ?
 • Klappa dig själv på axeln, när du gjort något bra! Gör det ofta, tar bara någon sekund??
 • Titta dig i spegeln varje morgon, och säg att du är bäst och fin som du är, Le stort!?
 • Affirmera! Välj ut något som passar dig, och skriv ner, säg högt el tyst till dig själv flera ggr per/dag (på jobbet? använd toalettbesök till detta, några sekunder extra bara) ??
 • Försök tysta alla negativa tankar om dig själv, för de stämmer oftast inte! Brukar vara ett “påhitt” om dig själv! Säg Jag är Bäst! Jag Klara det här!
 • Varma kramar/ Havslilja ?
 • Behöver du coachning?
 • Jag tar emot mina klienter via Skype, kontakta via Pm eller mregerkonsult@gmail.com
 • Dela.

  Om skribenten

  Missa inte våra intressanta artiklar

  Läs fler artiklar på huvudsidan

  Lämna en tanke