En dos av..

0

Tacksamhet! Har precis kommit hem från 2 veckors ledighet på Gran Canaria? Det var precis vad jag och familjen behövde, lite värme och sol. Och att få tillbringa tid med de bästa för mig, min familj.

Det har slagit mig ibland att tacksamhet verkar vara något vi glömmer bort i vår stressade vardag. Och jag tror att det är just när stressen har oss i sitt grepp, som Tacksamhet är som viktigast! För det är ju lätt att under semester, reflektera och känna efter hur har jag det egentligen i mitt liv! Vad är jag nöjd med? Vad är jag riktigt tacksam över?

Nu under vår mörka tid, här i svedala, har jag upptäckt att allt känns bättre om jag försöker att varje dag både morgon och kväll.. ta någon minuts reflektionstid för mig själv. På morgonen tänker jag på saker/människor som jag är tacksam över att ha mitt liv, och då kan en sån stor sak som att jag är vaken, jag andas kan vara det första som dyker upp?På kvällen skriver jag oftast ner 5 saker, som fyller mig med tacksamhet! Det kan vara saker som

  • Jag har en underbar familj
  • Jag hade en rolig stund med en vän
  • Jag har ett bra boende
  • Jag har en spännande bok att läsa
  • Jag har varmt vatten i kranen

Det kan vara både små och stora saker/händelser mm. När listan är nedskriven, ta en punkt i taget och säg Tack! Gärna högt och försök känn i kropp/själ hur tacksamheten sprider sig?

Om man har lite svårt att komma till ro och sova ! är detta ett väldigt bra sätt att reflektera över dagen vad man är tacksam för. Oftast slipper man få en massa tankar som mal i huvudet, när man väl lagt sig?

En sån här tacksamhetsövning kan faktiskt göra oss lite mera positiva till livet och bli lite mindre stressade?

Varma kramar

Havslilja?

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke