Morgonstund..

0

En ny dag?tänk vad skönt att vakna upp till en helt sprillans ny morgon!

Att känna Yes! Ännu en dag med stora möjligheter, att ta sig själv en lugn start på dagen och reflektera och känna tacksamhet för att få vara med ännu en fantastisk dag❤️

Jag är egentligen kvällsmänniska, har fått lära mig att gå upp i tid (det har tagit åratal). Hade ett fruktansvärt morgonhumör när jag var yngre, behövde både väckarklocka och någon som ringde och väckte mig. Vill inte prata med någon på morgonen, de får helst inte titta på mig heller?detta var som sagt förut. Kan inte säga att det är helt borta, men har lärt mig att gå upp i tid?
Nu startar jag min dag med att säga -Tack!(ibland högt, om jag inte stör någon) och detta fortsätter hela vägen ned till köket där kaffebryggaren står och min älskade morgon shot bestående av ingefära och citron (recept nedan). Därefter sätter jag mig till rätta i ett favorithörn i soffan med levande ljus som jag tänder för dagen.
Efter känt tacksamhet för en ny dag, brukar jag oftast visualisera hur jag vill ha dagen eller fråga min änglakort om de vill förmedla något till mig inför dagen ?

Citron och Ingefärs shot
En väldigt bra start på dagen, och håller mig frisk. Detta är ett Raw Food recept jag använder.
Prova du med?

ca 400 gram Ingefära
2 Citroner
1 liter vatten
Ca 1/2 dl Honunng
Gör så här:
Tvätta och skala ingefäran “lite slarvigt” allt skal behöver du inte ta bort, skär i bitar. Lägg i en mixer (stark sådan) och häll på ca 5 dl av vattnet. Mixa några minuter, tills det inte är några stora bitar kvar. Låt stå minst i en timme. Tillsätt ytterligare vatten och pressad citron + honung (ibland hoppar jag över honung), mixa igen nån minut. Häll igenom shoten i finmasikig durkslag till en skål och krama ur all överbliven härlig ingefära ordentligt. När detta är klart är det bara hälla upp på en fin glasflaska. Håller ca 2 veckor i kylen ?

Ge dig själv en härlig start på en ny dag och bestäm att hela dagen blir fantastisk. Det är vi Värda???.
Kram
Havslilja

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke